21.4.2011

Lemmenpesä

Iso 200, 150mm, f/5.6, 1/200sec

Suojaisassa puussa on hyvä kurjertaa.

3 kommenttia:

  1. Oli hienoja lomakuviakin, huomaa heti ettei Suomessa niin värikästä ole kuin muualla, kun vertaa kuvia lomasi/tämän blogin kuvat.

    Tuli mieleen tässä kun värejä mietin, että onko Pari Kuvaa - kuvat käsittelemättömiä vai käsiteltyjä? Voisiko tunnisteisiin lisätä käsitellyt ja käsittelemättömät kuvat.

    VastaaPoista
  2. Hmmm, ehdotus uudesta tunnisteesta on ajattelemisen arvoinen.

    Sovimme Hesen kanssa, että saamme käsitellä kuviamme mielin määrin, joten joskus täällä voi olla rankastikin käsiteltyjä kuvia. Tähän mennessä käsittely on tosin ollut varsin maltillista.

    Käsittelemättömän ja käsitellyn välinen raja voi olla hiukan häilyvä - lasketaanko käsittelyksi se, että croppaan kuvan ja liitän siihen reunuksen? Minä joudun hyvin usein korjaamaan kuvissa ainakin valkotasapainoa, että pääsisin siihen miltä todellisuus suurin piirtein näytti.

    Täällä näkyvät kuvani ovat kaikki jollain tapaa muokattuja (kokoa on vaihdettu, kuvaa on leikattu, reunusta lisätty, valkotasapainoa säädetty, kirkkautta tai kontrastia on hiukan muokattu), mutta suurempaa säätämistä en ole tehnyt. Jos teen jotain oikeasti kovin muokattua, haluan sen muokkauksen näkyvän sitten selkeästi.

    VastaaPoista
  3. Karibialla vesi on kyllä turkoosia, sitä suomessa ei näe, mutta kesäaikaan täälläkin löytyy hyvin vahvoja värejä. Valon määrästähän se on vain kiinni. Kuvaappa vaikka kukkaa vastavaloon..

    Omat kuvat ovat kyllä käytännössä aina käsiteltyä. Kuvaan raakakuvia ja niihin on aina pakko koskea, jos niistä haluaa katsomiskelpoisen kappaleen. Rajaus, kontrasti & kirkkaus on toisin useinmiten käytetyt säädöt.

    Oikeastaan vain kolmessa kuvassa on tehty jotain enemmän.

    1) Alun ranta ja taivaskuva, siinä on värikäyrää muutettu.
    2) Lumituisku kuva, mustavalkoisuus ja hyvin kevyt clarity-säädön vähennys.
    3) Leskenlehtikuva, siinä on väreihin koskettu, että taustan himmeät värit kulahtivat entisestään.

    VastaaPoista